Volledig ROC

Vergunning

Sinds 26 mei 2020 is Drone Aviation volledig ROC gecertificeerd. In de ROC vergunning van Drone Aviation is de bevoegdheid om te vliegen binnen bebouwd gebied opgenomen.

Uit de gegevens van de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport blijkt dat Nederland momenteel tegen de 120 drone-operators heeft die volledig ROC gecertificeerd zijn. Daarvan zijn er nog geen 10 die de bevoegdheid hebben om boven de bebouwde omgeving te vliegen. Drone Aviation is daar er één van!

Wie we zijn

Mavic 2 pro

Drone Aviation is een kleine drone operator. In 2018 opgericht door Elmar van Meurs. Vanaf dat moment is er gevlogen met een ROC-Light vergunning. Al gauw bleek deze vergunning te beperkt te zijn en is er voor gekozen, ondanks de aankomende wijziging van de wetgeving, om volledig ROC gecertificeerd te worden.

Volledige certificering met alle bijbehorende procedures met betrekking tot het professioneel en veilig uitvoeren van drone operaties past prima binnen de filosofie van Drone Aviation. Wij werken professioneel en veilig.

Wij zijn vooral bezig met het maken van video en foto opnamen van vastgoed. Daarnaast hebben we meerdere bedrijfspromotie filmpjes gemaakt, zoals inpandig van een sportschool of van een vakantiewoning. Ook voor het nabewerken van de beelden kunt u bij ons terecht.

Omdat we ons richten op vooral vastgoed video- en fotografie vliegen we op dit moment met een Mavic 2 Pro. Dit is een wat kleiner en behendiger toestel maar beschikt wel over een 20 MP Hasselblad camera geschikt om mooie beelden te maken.

Europese wetgeving

Europa

Op 1 januari 2021 treedt de nieuwe Europese drone wetgeving in werking. Er gaat dan veel veranderen. Het verschil tussen commercieel en hobbymatig vliegen met drones verdwijnt en er wordt gekeken naar de risico's van de drone vluchten.

Drone vluchten die boven woningen of mensen worden uitgevoerd of met toestellen die meer dan 500 gram wegen (of 900 gram met een Cx CE-keurmerk, maar die drones zijn er nog niet) zijn vluchten die niet passen in de open categorie. Hiervoor moet worden gevlogen in de specific categorie.

We mogen in ieder geval tot 1 januari 2022 vliegen onder onze huidige ROC-certificering. Zoals het er nu naar uitziet kan onze vergunning omgezet worden zodat we na 31 december 2021 verder kunnen vliegen onder de specific categorie.

Wilt u nu en in de toekomst uw beelden legaal en professioneel laten maken, dan bent u bij ons op het goede adres! Voor nu, en in de toekomst!

Legaal in de lucht

legaal in de lucht

Drone Aviation steunt het initiatief van Legaal in de Lucht.

Legaal in de lucht is een groot collectief van gelicenseerde drone piloten die aandacht vragen voor de ernst van het (laten) maken en gebruiken van illegale drone beelden.

Op deze webite is een checklist te vinden waarmee je kunt controleren of je met legale drone piloot in zee gaat.